Behandelingen

Integratief
Shiatsu
Klassiek / sport
Dorn therapie
Voetreflexologie
Stoel Shiatsu
Shiatsu ZEN-Style
Littekentherapie

Integrale visie

Elk mens is genetisch uitgerust met een zelfgenezend vermogen.

Vanuit de holistische visie pleit ik voor de inzet van therapeutische massage in een integrale multidisciplinaire benadering: lichaam, ziel en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Ons lichaam is onze bondgenoot, al zijn we geneigd ons te richten op wat ons verstand vertelt. Juist het lichaam is van fundamentele betekenis. We slaan hier belangrijke informatie op, die we soms al heel lang onbewust met ons mee kunnen dragen. Wanneer je voor langere tijd emotionele klachten hebt, komen die uiteindelijk via het lichaam tot uiting.

 

Allerlei lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, maar ook een gevoel van stress of een gespannen houding, zijn klachten die dan tot uiting kunnen komen. Door bewust te erváren waar de (spier)spanning in je lijf zit, kan deze gericht en gedoseerd ontladen. Hierdoor geef je je lichaam de gelegenheid om zélf de klachten geleidelijk te laten verminderen of verdwijnen.

Elk mens is genetisch uitgerust met een zelfgenezend vermogen. Voorbeeldje: je breekt je arm, je krijgt gips. Cognitief kun je niet aansturen dat jouw breuk heelt: het lichaam weet en doet dit zelf. Therapeutische massage werkt net zo, een effectieve ondersteuning voor het lichaam om zelf beter te worden.