behandeling

Shiatsu Zen-style

Een Shiatsu ZEN-Style behandeling wordt altijd op een futon (behandelmat) op de vloer uitgevoerd. De behandeling wordt volledig gekleed ondergaan. Door middel van het uitoefenen van druk op spieren en bindweefsel, het uitvoeren van strekkingen, schuddingen en rotaties wordt het lichaamsbewustzijn geactiveerd en daarmee de mogelijkheid een optimale balans in het energiemanagement te creëren. Gedoseerde druk kan worden uitgevoerd met de handen, duimen, onderarmen, knieën of voeten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de lichaamsmechanica van de gever. De aard van de techniek maakt dat de behandelingen altijd op een futon op de vloer worden uitgevoerd. Shiatsu Zen-Style kenmerkt zich door zijn speelsheid en creativiteit.

 

Het doel van Shiatsu ZEN-style is om de energie in het gehele lichaam harmonieus te doen stromen, beter over het lichaam te verdelen en verbindingen in het lichaam weer tot stand te brengen. Dit ondersteunt fysieke, emotionele en mentale processen om ziekte te voorkomen, klachten te verhelpen, de natuurlijke balans te herstellen en een optimaal wel-bevinden te bevorderen.

Voor wie?

De ZEN-style behandeling kan onder andere bij uitstek geschikt zijn voor de doelgroep die voorkeur heeft voor een effectieve behandeling op de mat, waarbij de kleding (legging, shirt met lange mouwen, sokken) aanblijft.

Waarbij helpt het?
 • energiemanagement
 • harmoniseert het zenuwstelsel
 • spanning in schouders, rug en ledematen 
 • spijsverteringsklachten
 • stimuleert doorbloeding
 • hoofdpijn
 • (over)vermoeidheid, burn-out 
 • ‘vage’ klachten
 • slapeloosheid
 • innerlijke onrust en stress
 • hormonale klachten
 • verzachting van chronische klachten
 • bewust worden van voelen.
 • brengt ruimte in voelen en denken
 • geeft weer/meer rust en stilte in jezelf
 • ondersteunt naar een gezonder leefpatroon

Het geheim van verandering is om al je energie te richten, niet op het bevechten van het oude, maar op het bouwen van het nieuwe.

Socrates

Hoe werkt het?

Door middel van het uitoefenen van druk op spieren en bindweefsel, het uitvoeren van strekkingen, schuddingen en rotaties wordt het lichaamsbewustzijn geactiveerd en daarmee de mogelijkheid een optimale balans in het energiemanagement te creëren. Gedoseerde druk kan worden uitgevoerd met de handen, duimen, onderarmen, knieën of voeten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de lichaamsmechanica van de gever. De aard van de techniek maakt dat de behandelingen altijd op een futon (mat) op de vloer worden uitgevoerd. Shiatsu Zen-Style kenmerkt zich door zijn speelsheid en creativiteit. De ontvanger blijft geheel gekleed.

Hoe voelt het?

Shiatsu ZEN-Style is erop gericht ons bewust te maken van ons spierpantser en stap voor stap door verschillende lichaamsoefeningen en massagetechnieken, de (spier)spanning in het lichaam losser te weken, waardoor ook emotionele spanning en stress tot ont-lading kunnen komen. Wanneer verkrampte spieren ont-spannen, zal ook de lichaamshouding opnieuw een nieuwe balans zoeken, waardoor we ons letterlijk en figuurlijk evenwichtiger in het leven voelen staan. Door de druk van de huidige maatschappij, is ont-drukken belangrijk: zo macro zo micro, zo binnen zo buiten. Een doel van een ZEN-Style behandeling kan zijn om een uitnodiging aan het lichaam te geven die delen die wat minder participeren weer mee te laten doen. Het lichaam is wijs genoeg om er zelf (genezend) mee aan de slag te gaan.

De behandeling

Een ZEN-Style behandeling wordt altijd op een futon (behandelmat) op de vloer uitgevoerd, waarbij ik als de Shiatsu-gever voor het grootste deel gezeten op mijn knieën rond de ontvanger beweeg. De ontvanger heeft soepele kleding aan:  een joggingbroek of legging, shirt met lange mouwen en niet al te dikke sokken. De behandeling wordt dus volledig gekleed ondergaan. Het is niet wenselijk om vlak voor of na een Shiatsu behandeling (veel) te eten.

 

Shiatsu Zen-style is een vorm van emotioneel lichaamswerk, die het lichaam en de energetische processen ervan gebruikt als middel om de persoonlijke (fysieke en mentale) balans te bevorderen. Shiatsu ZEN-style is een mengeling van de westerse fysiologie / anatomie en oosterse filosofie / psychologie, en gericht op verzorging en preventie. 

Veelgestelde vragen

Soepele kleding: een joggingbroek of legging, shirt met lange mouwen en niet te dikke sokken.